Orosz-európai kapcsolatok

A Political Capital az Európára gyakorolt orosz intézményes befolyás legelismertebb kutatói közé tartozik. Kiemelt hangsúlyt fektetünk az orosz geopolitikai törekvések, a politikai és kulturális befolyás, a propaganda, továbbá a „soft power” szisztematikus vizsgálatára nemzetállami, közép-kelet-európai és uniós szinten egyaránt.

Intézetünk már 2009-ben figyelmeztetett a kelet-európai szélsőjobboldali pártok oroszbarát irányultságára, 2014-es elemzésünk pedig rámutatott, hogy a Kreml érdekeit Európa-szerte szélsőjobboldali aktorok képviselik. Egyedi országtanulmányokban és összehasonlító régiós vizsgálatokban tártuk fel a Kreml jelenlétét és hatását a mainstream politikai pártok, a média, a civil társadalom, valamint a paramilitáris csoportok erőszakos radikalizációjának vonatkozásában.

Kutatásaink célja az orosz autoriter rezsim rendszerszintű vizsgálata, a kelet-közép-európai térség országaira gyakorolt hatásának feltérképezése, továbbá a kül- és biztonságpolitikai veszélyekre való figyelemfelhívás.

Az orosz-európai témában keresse Krekó Péter főmunkatásunkat!

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon / Fax:
+36 1 430-6699 / +36 1 430-6695