Bemutatkozás

A Political Capital közéleti-politikai kutató, elemző és tanácsadó intézetet 2001-ben alapította Somogyi Zoltán és Szabados Krisztián Budapesten. Intézetünk pártsemleges, de nem értéksemleges szervezet, s mint ilyen, elkötelezett a parlamentáris demokrácia alapértékei, az emberi jogok és a piacgazdaság mellett.

Kiterjedt belföldi és nemzetközi szakmai kapcsolatrendszerünk révén intézetünk Magyarország és a régió egyik legbefolyásosabb agytrösztjévé nőtte ki magát. Jó kapcsolatokat ápolunk a döntéshozókkal hazai és európai szinten, ami felerősíti munkánk eredményességét és hatását. Széleskörű médiakapcsolatokkal rendelkezünk, szakértőink napi rendszerességgel nyilatkoznak a hazai és a külföldi sajtónak. Munkatársaink gyakori meghívottjai az intézet szakterületeihez kapcsolódó konferenciáknak, workshopoknak és képzéseknek, a világ legkülönbözőbb pontjain.

A Political Capital főbb szakterületei közé tartozik a demokratikus intézmények és az azokat érő kihívások vizsgálata, a politikai kockázatok előrejelzése, a radikalizmus- és extrémizmuskutatás, a választáspolitológia, a nemzetközi migrációs folyamatok és politikák elemzése, a nemzetközi kapcsolatok, ezen belül kiemelten az európai-orosz kapcsolatok.

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon / Fax:
+36 1 430-6699 / +36 1 430-6695