Munkatársaink

Krekó Péter
ügyvezető igazgató

Politológus, szociálpszichológus. Az ELTE PPK Szociálpszichológia tanszékének adjunktusa. 2011 óta a Political Capital ügyvezető igazgatója, 2016-2017-ben Fulbright-ösztöndíjas vendégoktató volt az Egyesült Államokban, az Indianai Egyetem Közép-Eurázsiai Tanulmányok tanszékén. Doktori értekezését az összeesküvés-elméletek szociálpszichológiájából írta. Fő kutatási témája az orosz politikai befolyás Nyugaton, és ennek kapcsolata az európai populizmussal és radikalizmussal. 2015-ig az EU Radikalizáció-Megelőző Hálózat PREVENT munkacsoportjának társelnöke volt, jelenleg az EU RAN Centre of Excellence szakértő tagja.

Szabados Krisztián
igazgató

Közgazdász, a Political Capital társalapítója. Az Intézetben végzett munkájával párhuzamosan a Corvinus Egyetem Politikatudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. Kutatási szakterületei a Political Capitalnél: technológiafókuszú ideológiák és mozgalmak, politikai populizmus és radikalizmus, gazdasági-politikai kockázatok. Korábban a Harvard Egyetem Edmond J. Safra Center kutatójaként is dolgozott. Számos könyvet írt és cikket publikált a magyar belpolitikáról a magyar és a nemzetközi sajtóban, továbbá megírta Nicolas Sarkozy politikai életrajzát.

Juhász Attila
szakmai vezető

Politológus. Tanulmányait Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán végezte. Első szakmai tapasztalatait a MTA Politikatudományi Intézetében szerezte. 2004 óta a Political Capital csapatának tagja, munkája mellett több évet tanított az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán, valamint a veszprémi Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán.  A migrációs válság magyarországi vonatkozásaival foglalkozó disszertációját az ELTE TÁTK Szociológia Doktori Iskola Interdiszciplináris Programjának keretében írja. Szakterülete a radikalizmuskutatás, valamint a nemzetközi migrációs folyamatok és politikák elemzése.

Szitás Katalin
operatív vezető

Politológus, egyetemi tanulmányait az ELTE ÁJK-n végezte, majd ugyanott doktori tanulmányokat folytatott. Első szakmai tapasztalatait az Országgyűlés Hivatalában, majd az Igazságügyi Minisztériumban szerezte. 2006 óta a Political Capital munkatársa, elemzői feladatai mellett a szervezet operatív irányításáért, kapcsolattartásért, rendezvényszervezésért és sajtófeladatokért felelős.

Hunyadi Bulcsú
vezető elemző

Történelem, szociológia és nemzetközi kapcsolatok tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és az Andrássy Gyula Egyetemen folytatta. Számos ösztöndíjprogram, többek között a német Bundestag gyakornoki, valamint a Bundeszentrale für politische Bildung és a Robert Bosch Stiftung állampolgári neveléssel kapcsolatos programjának is résztvevője volt. 2007 óta a Political Capital munkatársa, az intézet radikalizmusra, szélsőjobboldalra és populizmusra fókuszáló programjának vezetője. Kutatási területébe tartozik többek között a szélsőjobboldali és populista érvelés, a radikalizmusprevenció, valamint a cigány- és zsidóellenesség, de foglalkozik a magyarországi civil társadalom helyzetével és állampolgári neveléssel is. Angolul és németül is folyékonyan beszél.

László Róbert
választási szakértő

Egyetemi diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen (2004), illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen (2009) szerezte. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem választási igazgatási szakának oktatója. Fő kutatási területe a magyar választási rendszer, a témához kapcsolódó Political Capital-kezdeményezések szakmai irányítója.

Zgut Edit
külpolitikai elemző

Miután politológia diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi karán, külpolitikai újságíróként dolgozott, és olyan orgánumok szerkesztője lett, mint például a Heti Válasz. 2015 nyarán csatlakozott a Political Capitalhez, főbb érdeklődési területei az európai integráció, a visegrádi együttműködés és a régióban tapasztalható illiberális tendenciák vizsgálata. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem vendégoktatója.

Molnár Csaba
kutatásvezető, kvantitatív elemző

Matematika szakon végzett az ELTE TTK-n, fizika szakon a BDTF-en, majd programozó matematikusi tanulmányokat folytatott az ELTE IK-n. A kutatások módszertanának kidolgozásával, politikai és társadalmi folyamatok kvantitatív elemzésével és modellezésével, indexalkotással, adatvizualizációval és újmédia-elemzéssel foglalkozik.

Győri Lóránt
geopolitikai elemző

Szociológus és politikai elemző. 2008-ban szerzett szociológia szakos MA-t az ELTE-n, jelenleg PhD-tanulmányait folytatja az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociológia Doktori Iskolájában. Kompetenciái a geopolitika, az újmédia, a network-elemzés, a diskurzusanalízis, a tudomány-, az ifjúság- és a városszociológia területeire vonatkoznak. Jelenleg magyar, cseh, osztrák, szlovák és lengyel szélsőjobboldali csoportok Oroszország által ösztönzött erőszakos radikalizációját kutatja.

Wessenauer Veszna
elemző, projekt koordinátor

Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Jogi Karán (nemzetközi és Európa tanulmányok) és a Közép-európai Egyetem Jogi Karán (emberi jogok) végezte. Korábban hazai és nemzetközi NGO-kkal és kutató intézetekkel dolgozott. 2015. december óta a Political Capital munkatársa. Amellett, hogy elemzői feladatokat lát el, a projektmenedzsment és a rendezvényszervezés is hatáskörébe tartozik.

Szicherle Patrik
külső munkatárs

Az ELTE Társadalomtudományi Karának mesterszakos hallgatója nemzetközi tanulmányok szakon. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett anglisztika szakon diplomát, majd a sønderborgi Dél-dániai Egyetemen végzett európai tanulmányok szakon. 2016 januárja óta a Political Capital külső munkatársa. Szakterülete a nemzetközi kapcsolatok és az Európai Unió vizsgálata, valamint az orosz intézményes befolyás régiós hatásainak elemzése.

 

LinkedIn Fotó letöltése nagy felbontásban

A Political Capital alapító-tulajdonosai:

Somogyi Zoltán

Szabados Krisztián

 

 

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon / Fax:
+36 1 430-6699 / +36 1 430-6695