A Political Capital III. Nyári Egyeteme

2023-05-09

Korszakváltó kihívások és lehetséges válaszok – ezek a témák lesznek harmadik Nyári Egyetemünk fókuszában.

 

A programról

Tényleg az atomháború küszöbén állunk? Valóban új korszakot nyit az emberiség történetében, illetve a dezinformáció világában a mesterséges intelligencia? Milyen változásokat hozott eddig az orosz-ukrán háború a nemzetközi viszonyokban? Hogyan alakul ezek után Európa és Oroszország viszonya? Várható-e újabb globális gazdasági válság? Mekkora kihívást jelent a demokráciák számára a jobboldali populista internacionálé? Milyen hatást gyakorol mindez Magyarországra és kihívás-e az Orbán-rendszer számára a két jövő évi választás? Korszakváltó kihívásokat elemzünk, fontos kérdéseket teszünk fel és a lehetséges válaszokat igyekszünk megtalálni a PC nyári egyetemén.

Akik a panelbeszélgetések, workshopok, world café jellegű beszélgetések során biztosan velünk lesznek: Felcsuti Péter (közgazdász), Julia Gross (Németország magyarországi nagykövete), Claire Legras (Franciaország magyarországi nagykövete),  Ruff Bálint (politikai tanácsadó), Takácsy Dorka (Oroszország-szakértő), Ugrósdy Márton (Politikai Igazgatói Iroda, Miniszterelnökség), Urbán Ágnes (Mérték), Végh Zsuzsanna (GMFUS), és várunk még további szakértőket előadóink sorába.

Arra is lesz alkalmunk, hogy kötetlenül beszélgessünk, illetve kocsmakvízzel is készülünk. A PC elemzői mind megfordulnak a helyszínen a három nap során.

 

Időpont: július 5. 10:00 – július 7. 15:30

Helyszín: Budapest belvárosa

Költségek: A napközbeni étkezést mi álljuk, illetve igény esetén a szállást is.

 

Jelentkezés: Az itt elérhető jelentkezési formot töltsd ki június 10-én éjfélig.

 

A jelentkezés feltételei:

-betöltött 18. életév

-egyetemi jogviszony (bármely egyetemen, nem csak Magyarországon)

-angol nyelvtudás (lesz angol nyelvű panel)

 

A helyek száma limitált.

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384