Munkatársaink

2016-09-09

Dr. Krekó Péter
ügyvezető igazgató

Politológus, szociálpszichológus, dezinformációs szakértő. A washingtoni CEPA think-tank külső vezető munkatársa, és PopBack Fellow a University of Cambridge-en. Korábban vendégkutató volt a bécsi Institute for Human Sciences (IWM) és az Erste Alapítvány Europe’s Futures, valamint a Johns Hopkins University SAIS Bologna Institute of Policy Research programjában. Az ELTE PPK Szociálpszichológia tanszékének habilitált egyetemi docense. 2016-2017-ben Fulbright-ösztöndíjas vendégoktató volt az Egyesült Államokban, az Indianai Egyetem Közép-Eurázsiai Tanulmányok tanszékén. Doktori értekezését az összeesküvés-elméletek szociálpszichológiájából írta 2014-ben, és 2020-ban habilitált. 2011 óta a Political Capital ügyvezető igazgatója. Fő kutatási témája a dezinformáció, az orosz politikai befolyás Nyugaton, és ennek kapcsolata az európai populizmussal és radikalizmussal. 2015-ig az EU Radikalizáció-Megelőző Hálózat PREVENT munkacsoportjának társelnöke volt. A Political Capital tulajdonosa. Két könyv szerzője: a két kiadásban is megjelent Tömegparanoia tudományos ismeretterjesztő stílusban mutatja be az álhírek és összeesküvés-elméletek szociálpszichológiai működésmódját. A Juhász Attilával közösen írt, az Ibiden Verlag által kiadott és a Columbia University Press által terjesztett The Hungarian Far Right pedig a hazai szélsőjobboldal rendszerváltás utáni politikáját elemzi.

Szitás Katalin
operatív vezető

Politológus, egyetemi tanulmányait az ELTE ÁJK-n végezte, majd ugyanott doktori tanulmányokat folytatott. Első szakmai tapasztalatait az Országgyűlés Hivatalában, majd az Igazságügyi Minisztériumban szerezte. 2006 óta a Political Capital munkatársa, elemzői feladatai mellett a szervezet operatív irányításáért, kapcsolattartásért, rendezvényszervezésért és sajtófeladatokért felelős.

Berkes Rudolf
elemző

Berkes Rudolf nemzetközi biztonság- és védelempolitika szakon szerezte diplomáját a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, jelenleg az ELTE nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgatója. Korábbi szakmai tapasztalatát civil szervezeteknek dolgozva szerezte. Kutatási területe a geopolitika, a geostratégia, valamint a technológiai fejlődés (különösen a mesterséges intelligencia) hatása a társadalomra, a politikára és a biztonságra.

 

Faludi Hanna
kommunikációs munkatárs

Kommunikáció és médiatudomány alapszakon végzett a Budapesti Metropolitan Egyetemen, majd az ELTE nemzetközi tanulmányok szakán, fejlesztéspolitika szakirányon szerzett mesterdiplomát. Tanulmányai után a Sony Pictures Entertainment közép-európai regionális irodájában kezdett dolgozni, junior reklám koordinátorként. Hanna kommunikáció és rendezvényszervezési feladatokat lát el az intézetnél.

 

 

Győri Lóránt
geopolitikai elemző

Szociológus és politikai elemző. 2008-ban szerzett szociológia szakos MA-t az ELTE-n, jelenleg PhD-tanulmányait folytatja az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociológia Doktori Iskolájában. Kompetenciái a geopolitika, az újmédia, a network-elemzés, a diskurzusanalízis, a tudomány-, az ifjúság- és a városszociológia területeire vonatkoznak. Jelenleg magyar, cseh, osztrák, szlovák és lengyel szélsőjobboldali csoportok Oroszország által ösztönzött erőszakos radikalizációját kutatja.

 

Hunyadi Bulcsú
vezető elemző

Történelem, szociológia és nemzetközi kapcsolatok tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és az Andrássy Gyula Egyetemen folytatta. Számos ösztöndíjprogram, többek között a német Bundestag gyakornoki, valamint a Bundeszentrale für politische Bildung és a Robert Bosch Stiftung állampolgári neveléssel kapcsolatos programjának is résztvevője volt. 2007 óta a Political Capital munkatársa, az intézet radikalizmusra, szélsőjobboldalra és populizmusra fókuszáló programjának vezetője. Kutatási területébe tartozik többek között a szélsőjobboldali és populista érvelés, a radikalizmusprevenció, valamint a cigány- és zsidóellenesség, de foglalkozik a magyarországi civil társadalom helyzetével és állampolgári neveléssel is. Angolul és németül is folyékonyan beszél.

Kelen Zsuzsa
elemző

Pszichopedagógia, magyar szakos és kisebbségpolitika tanulmányait az ELTE-n végezte. Szakmai tapasztalatait különböző pozíciókban szerezte civil szervezeteknél és kisebb cégeknél. A Political Capital radikalizmusra-extremizmusra fókuszáló programjának munkatársa.

 

László Róbert
választási szakértő

Egyetemi diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen (2004), illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen (2009) szerezte. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem választási igazgatási szakának oktatója. Fő kutatási területe a magyar választási rendszer, a témához kapcsolódó Political Capital-kezdeményezések szakmai irányítója. 

Molnár Csaba
kutatásvezető, kvantitatív elemző

Matematika szakon végzett az ELTE TTK-n, fizika szakon a BDTF-en, majd programozó matematikusi tanulmányokat folytatott az ELTE IK-n. A kutatások módszertanának kidolgozásával, politikai és társadalmi folyamatok kvantitatív elemzésével és modellezésével, indexalkotással, adatvizualizációval és újmédia-elemzéssel foglalkozik.

A Political Capital alapítói:

Somogyi Zoltán

Szabados Krisztián

 

 

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384