A bíróság szerint is hazugságban fogant a Political Capital és igazgatója elleni lejáratókampány

2021-02-18

A február 17-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet print és online kiadásait a tavaly év végén közölt, a Krekó Péter lejáratását megindító cikk miatt. Amilyen nagy hanggal állított hazugságokat a Magyar Nemzet Krekó Péter Politiconak adott nyilatkozatáról, olyan néma volt a perben: írásban védekezést nem terjesztett elő, jogi képviselője pedig meg sem jelent a tárgyaláson.

Az ítélet alapján a print napilap címlapján, valamint az online kiadás nyitólapján a szerkesztőségnek helyreigazítást kell közölnie az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül:

„2020. december 29. napján megjelent, az „Oltásellenességre játszhat a baloldal” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy Krekó Péter politikai elemzőként nyilatkozott a Politico című lapnak a koronavírus-járvány, valamint a járvány elleni oltásba vetett alacsony bizalmi szint lehetséges politikai következményeiről, a cikk és a nyilatkozat lényeges elemeinek eltorzításával és elhallgatásával abban a hamis színben tüntettük fel, hogy Krekó Péter a baloldali pártok számára azt a stratégiát javasolja a választásokra, hogy kezdjenek oltásellenes kampányba.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Krekó Péter a Politico cikkében idézett nyilatkozatában a baloldali kampány és annak stratégiája szóba sem kerül, és Krekó Péter nem is adott tanácsot a baloldali pártoknak a választási stratégia kapcsán; Krekó Péter a cikkben idézett álláspontjával a magyar kormányt kritizálta, mert az orosz vakcina propagálásával szerinte a hivatalos uniós oltás népszerűségét is aláásta a kormány.”

Krekó Pétert ebben az eljárásban Tóth Balázs és Sepsi Tibor ügyvédek képviselik. A dezinformációs kampány miatt további jogi eljárások is indultak.

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384