"Számomra egyértelműen a NATO nyújtja a biztonságérzetet"

2022-09-26

Az elmúlt években rengetegszer hallottuk, főleg az orosz kormány részéről, hogy a NATO valamilyen módon fenyegeti Oroszországot. Ukrajna megtámadását is a NATO állítólagos agresszív fellépésével és terjeszkedésével próbálták legitimálni. Ez csak néhány kellék a Kreml dezinformációs eszköztárából, amely mind arra szolgál, hogy Ukrajna nyugati támogatását gyengítse, az orosz haderő bűneit relativizálja, a nyugati demokratikus rendszereket aláássa.

A Political Capital már régóta aktívan részt vesz a dezinformáció elleni küzdelemben, amire az ukrajnai orosz invázió idején minden korábbinál nagyobb szükség van. A NATO Public Diplomacy Division támogatásával megvalósuló „A NATO 4.0 – Az új stratégiai koncepció bemutatása és a külföldi befolyással szembeni ellenálló képesség erősítése” című projektünk keretében készült videóban nemcsak néhány Kreml által terjesztett álhírt cáfolunk, hanem két érintett fiatal megélését is bemutatjuk.

Ják Krisztina és Kopriva Zoltán családjukon keresztül érintettek az Ukrajna elleni orosz agresszióban, így elsőkézből mesélhették el tapasztalataikat a háborúról. Vlagyimir Putyin háborújának köszönhetően mindkét fiatal családja szétszakadt, több esetben menekülni kényszerült. Magyarországon ugyan biztonságban érzik magukat, hiszen az ország a NATO tagja, de a háború így is uralja a mindennapjaikat.

 

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384