ELMARAD - Exit – Van középút a szélsőség után?

2020-03-06

A KineDok Magyarország és a Political Capital (HU) közös filmklubja

 

 

Dátum: 2020. március 31. 18:00-20:15
Helyszín: Bem Mozi (1027 Budapest, Margit krt. 5.)

 

Hogyan lesz valaki szélsőséges, miért csatlakozik ilyen mozgalmakhoz? Van-e átjárás a szélsőjobb és a szélsőbal között? Ki lehet-e lépni a szélsőséges eszmék és közösség bűvköréből? Mi jöhet ezután? Hogyan lehet a kilépőknek segíteni?

Ilyen kérdéseket vet fel az EXIT (r.: Karen Winther, 2018) című norvég dokumentumfilm. A rendező saját tapasztalatain és „sorstársai” történetein keresztül keresi a válaszokat. A volt politikai és vallási szélsőséges aktivistákkal folytatott beszélgetések során a film azt járja körül, mi vezethet rá egy szélsőséges nézeteket valló embert arra, hogy egyszer hátat fordítson korábbi gyűlölettel és erőszakkal teli életének. Ezzel együtt a film azt is megmutatja, hogy ezek az emberek miként élnek együtt a szégyennel és az élethosszig tartó megbánással, amit múltbéli tetteik miatt éreznek, és hogyan igyekeznek megmenteni másokat attól, hogy ugyanilyen helyzetbe kerüljenek.

Előzetes: https://vimeo.com/260719895

 

Van középút a szélsőség után? – kerekasztal-beszélgetés (a filmet követően)

Félix Anikó, PhD – szociológus, a téma kutatója, szakértője
Hunyadi Bulcsú – vezető elemző, Political Capital

     moderátor: Bálint Kata, Political Capital


A filmklub során a filmet teljes terjedelmében levetítjük, majd szakértőkkel és a nézőkkel vitatjuk meg a látottakat. A beszélgetés nyelve magyar.


A filmklubon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tud megtenni március 30-áig: https://forms.gle/iPU652YdLCUDzpcU8  

A rendezvény házirendje itt érhető el: https://politicalcapital.hu/rendezvenyek.php?article_read=1&article_id=2495

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384