A bíróság ismét helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet a Political Capital és igazgatója elleni lejáratókampány miatt

2021-03-18

A március 18-án kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet nyomtatott és online kiadásait a tavaly év végén Bayer Zsolt által jegyzett cikk kapcsán. 

 Az ítélet értelmében a lap nyomtatott és online kiadásában is közölni kell a helyreigazítást az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül: 

„A 2020. december 30-án „Hazaáruló gazemberek” címmel megjelent cikkünkben azt a való tényt, miszerint Krekó Péter a Politico című lapnak a koronavírus-járvány elleni oltásba vetett alacsony bizalmi szinttel kapcsolatosan úgy nyilatkozott, hogy „A tét magas. Ha aláássák az emberek oltási hajlandóságát, akkor ennek politikai következményeit Orbán viselheti” abban a hamis színben tüntettük fel, hogy Krekó Péter a baloldali pártok számára a választásokra azt a stratégiát javasolja, hogy kezdjenek oltásellenes kampányba és ennek halálos áldozatait használják fel politikai eszközként a kormány ellen.” 

Krekó Pétert ebben az eljárásban Tóth Balázs és Sepsi Tibor ügyvédek képviselik. A dezinformációs kampány miatt további jogi eljárások is folyamatban vannak. 

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384