Hatból hat pert nyert első fokon a Political Capital igazgatója - Helyreigazításra kötelezte a bíróság a „köz”tévé híradóját is a Krekó Péterről terjesztett valótlanságok miatt

2021-05-26

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú – április 29-ei és május 13-ai – ítéletében újabb két cikk esetében kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet a Political Capital igazgatója elleni lejáratókampány miatt. Ugyancsak e kampány részeként az M1 Híradójának is helyreigazítást kell közölnie a Fővárosi Törvényszék elsőfokú, május 19-ei ítélete alapján.  

Mindhárom esetben félremagyarázták és valótlanságokat állítottak Krekó Péter egy Politiconak adott elemzői nyilatkozatáról az oltásokkal kapcsolatban. Az ítélet értelmében mind a Magyar Nemzetnek, mind az M1-nek közölni kell a helyreigazítást az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül.  

Az eddig indított hat helyreigazítási perből mind a hat esetben – a Magyar Nemzet, az Origo, illetve az M1 Híradó tartalmai esetében – állapította meg, hogy a kormányzati média hazugságokat terjesztett, el nem hangzott mondatokat tulajdonítva Krekó Péternek.

A Political Capital igazgatóját ezekben az eljárásokban Tóth Balázs és Sepsi Tibor ügyvédek képviselik. A dezinformációs kampány miatt további jogi eljárások is folyamatban vannak.  

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384