Idén is neves nemzetközi előadók a Budapest Fórumon – 2023. október 11-12.

2023-09-14

A Political Capital, a CEU Demokrácia Intézet és a Fővárosi Önkormányzat, idén immáron harmadik alkalommal rendezi meg nagyszabású nemzetközi konferenciáját, a Budapest Fórumot. A kétnapos konferencia fókuszában idén a fenntartható béke áll. A nemzetközi konferenciát a demokratikus berendezkedés elkötelezett híveként a világhírű kanadai írónő, Margaret Atwood nyitja meg, és számos vezető hazai és nemzetközi politikus felszólal rajta.

 

Az elmúlt két évhez hasonlóan október 11-12-én újra vezető hazai és külföldi szakértők, aktivisták, döntéshozók, és újságírók gyűlnek össze Budapesten, hogy napjaink legégetőbb társadalmi kérdéseiről beszélgessenek a Budapest Fórum keretein belül. A fenntartható béke témáját középpontba helyező konferencia tizenkét panelbeszélgetése egyebek mellett az ukrajnai háború, az energia- és klímaválság, az államilag finanszírozott dezinformációs kampányok és a tech platformok szerepe, a magyar jogállamiság, a nyugat-balkáni orosz befolyás, a társadalmi nemi szerepek és Kína külpolitikájának témáit járják körül.

A Budapest Fórum idén sem elrettenteni és megijeszteni kívánja az érdeklődőket – apokaliptikus hangulatkeltésből –, sokkal inkább a lehetséges megoldásokra és a jó gyakorlatokra irányítani figyelmet. Ebben segít a két nap során megszólaló mintegy 100 szakértő, többek között William Felix Browder pénzügyi szakember, az elnyomó rezsimek és támogatóikat szankcionáló Magnyicki-törvények szellemi atyja, Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős biztosa, Gwendoline Delbos-Corfield, az Európai Parlament képviselője, Elisa Ferreira, az Európai Bizottság kohézióért és reformokért felelős biztosa, Jeffrey Gedmin, a Georgetown Egyetem és az Institute for Strategic Dialogue főmunkatársa, Věra Jourová, az Európai Bizottság politikai értékek és az átláthatóság koordinációjáért felelős alelnöke, Krusovszky Dénes író; Anna Lührmann, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere, Gladden John Pappin, a Magyar Külgazdasági és Külügyi Intézet elnöke, Didier Reynders, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa, Michael Shermer tudománytörténész, szkeptikus, Liu Shih-chung, Tajvan magyarországi nagykövete, Joseph Uscinski amerikai politológus, az összeesküvés-elméletek szakértője.

A konferenciát Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és a világhírű kanadai író Margaret Atwood nyitja meg, aki egy online interjú keretin belül köszönti az idei Budapest Fórum résztvevőit és a konferencia iránt érdeklődő közönséget.

Örülünk annak, hogy a konferenciának idén is stratégiai partnere a Heinrich Böll Alapítvány, és a German Marshall Fund of the United States, illetve partnerünk a Friedrich Ebert Stiftung bécsi irodája, a National Endowment for Democracy (NED), Tajvan magyarországi képviselete, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség (az Európai Parlament képviselőcsoportja).

 

A konferencia nyelve angol, de folyamatos magyar nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítunk a helyszínen és Zoomon keresztül is.

 

Az esemény helyszíne: Közép-európai Egyetem (1051 Budapest, Nádor utca 15.)

Az rendezvényre ezen a linken regisztrálhat:  http://tiny.cc/budapestforum2023_regist

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/241671132065097/

A rendezvény folyamatosan frissülő programja itt érhető el: https://budapestforum.org/

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384