Botrány a K&H Equities körül (4. rész)

2003-09-09

Medgyessy Péter miniszterelnök a Klubrádiónak adott nyilatkozatában a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletére (PSZÁF) utalva elmondta, hogy "elfogyott az emberek türelme azokkal az állami intézményekkel és hivatalnokokkal szemben, akik eddig nem bizonyították be, hogy nem politikai szándékok vezérlik őket." A K&H Equities brókercégnél kirobbant botrány kapcsán és a Pannonplast részvényeinek felvásárlása ügyében folytatott vizsgálat alapján újabb feljelentést tett a PSZÁF pénzmosás alapos gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.


Medgyessy Péter miniszterelnök a Klubrádiónak adott nyilatkozatában a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletére (PSZÁF) utalva elmondta, hogy "elfogyott az emberek türelme azokkal az állami intézményekkel és hivatalnokokkal szemben, akik eddig nem bizonyították be, hogy nem politikai szándékok vezérlik őket."

A K&H Equities brókercégnél kirobbant botrány kapcsán és a Pannonplast részvényeinek felvásárlása ügyében folytatott vizsgálat alapján újabb feljelentést tett a PSZÁF pénzmosás alapos gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. A büntetőfeljelentés szerint a brókercégtől csaknem 6,5 milliárd forint került két szíriai állampolgárhoz, akiknek több állomáson keresztül a Volksbanknál, az OTP-nél és a korábban Medgyessy Péter által vezetett Inter-Európa Banknál vezetett számláikra utalták át a pénzt. Szász Károly, a PSZÁF elnöke úgy tudja: az érintett bankok korábban több bejelentést tettek a rendőrségen pénzmosás gyanúja miatt, ám ezeket szerinte a rendőrség nem találta megalapozottnak.

Az Inter-Európa Bank, az OTP-Bank és a Volksbank egyaránt cáfolta érintettségét a Pannonplast-tal kapcsolatos pénzügyi tranzakciók ügyében.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és Font Sándor, az MDF frakcióvezető-helyettese arra kérte Medgyessy Péter miniszterelnököt, hogy ne hátráltassa az általa korábban vezetett Inter-Európa Banknál folyó vizsgálatokat Szász Károly leváltásával. Az ellenzéki politikusok remélik, hogy a miniszterelnök nem korábbi üzleti érdekei alapján, hanem "az igazság kiderítésének mindenek feletti célja által vezéreltetve jár majd el" és nem mozdítja el Szász Károlyt. Gál J. Zoltán kormányszóvivő reagálásában elmondta: az ellenzéki pártok kétségbeesve próbálják gyanúba keverni a Kormányt a K&H Equitiesnél kirobbant botránnyal kapcsolatban. A kormányszóvivő hozzátette: szakmai körökben felmerült, hogy a PSZÁF megakadályozhatta volna a K&H Equitiesnél történt visszaéléseket, ezért a szervezet szakmai felügyeletét ellátó Pénzügyminisztérium vizsgálatot indított.

Mádl Ferenc államfő hivatalában fogadta Szász Károlyt. Szász Károly munkájáról, eredményeiről és a szerinte őt ért politikai támadásokról beszélt Mádl Ferenccel. A találkozó után a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményt adott ki, miszerint az államfő figyelemmel kíséri a PSZÁF működését, és bízik abban, hogy a Felügyelet zavartalanul végezheti munkáját. Medgyessy Péter miniszterelnök az államfő és a felügyeleti elnök találkozójára reagálva elmondta: joggal várható el, hogy egy havi 6-7 millió forintot kereső felügyeleti elnök jól végezze munkáját.

A sajtó értesülései szerint a rendőrség - Keller László közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján - mintegy 15 millió forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint 56 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége elkövetésének gyanújával hallgatná ki Szász Károlyt. A gyanú szerint egyes köztisztviselőkkel külön megbízási szerződést kötött a Felügyelet olyan feladatok ellátására, amelyeket munkaköri leírásuk szerint köztisztviselői fizetésükért egyébként is el kellett volna végezniük. A megbízási szerződéseket minden esetben Szász Károly írta alá. A Fővárosi Főügyészség ugyanakkor elutasította, hogy a rendőrség gyanúsítottként hallgassa ki Szász Károlyt. Az iratok szerint arra hivatkozva döntött így az ügyészség, hogy 53 helyett csak 12 esetben fordulhatott elő, hogy a PSZÁF-dolgozók jogosulatlanul kaptak különjuttatást munkájukért, ezért további szakértői véleményeket kértek. A PSZÁF jelezte, hogy Szász Károly nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy az ORFK gyanúsítottként hallgatná ki. A Felügyelet azt is cáfolja, hogy jogtalan szerződéseket kötöttek volna vagy jogtalanul, a munka elvégzése nélkül fizettek volna bárkinek is.

Összefoglalás:Érvek Szász Károly leváltása mellett:

- A felügyelet elnöke politikai csatározásokba keveredett, és a jelenlegi ellenzék érdekeit szolgálja.
- Szász Károly kizárólag ellenzéki forrásokat informál az ügy részleteiről.
- A K&H Equities VIP listájának nyilvánosságra hozatalakor elmulasztott a büntetőfeljelentést tenni a banktitok megsértése miatt.
- Már korábban is tudomása volt a törvénysértésekről, de nem tett semmit a megakadályozásuk érdekében.

Érvek Szász Károly leváltása ellen:

- A felügyelet elnökét csak törvénysértéssel lehet leváltani, s ez a magyar alkotmányos rendszert veszélyezteti.
- Politikai boszorkányüldözést folytat a kormány és a kormányközeli sajtó a milliárdos törvénysértéseket leleplező felügyeleti elnök ellen.
- A kormány folyamatosan támadja a jogállamiság intézményeit: a köztársasági elnököt, a független közmédiát és az ügyészséget.
- A kormány igyekszik leplezni a kormányfő felelősségét az általa korábban vezetett banknál elkövetett visszaélésekben.
Érvek Szász Károly leváltása mellett:

- A felügyelet elnöke politikai csatározásokba keveredett, és a jelenlegi ellenzék érdekeit szolgálja.
- Szász Károly kizárólag ellenzéki forrásokat informál az ügy részleteiről.
- A K&H Equities VIP listájának nyilvánosságra hozatalakor elmulasztott a büntetőfeljelentést tenni a banktitok megsértése miatt.
- Már korábban is tudomása volt a törvénysértésekről, de nem tett semmit a megakadályozásuk érdekében.

Érvek Szász Károly leváltása ellen:

- A felügyelet elnökét csak törvénysértéssel lehet leváltani, s ez a magyar alkotmányos rendszert veszélyezteti.
- Politikai boszorkányüldözést folytat a kormány és a kormányközeli sajtó a milliárdos törvénysértéseket leleplező felügyeleti elnök ellen.
- A kormány folyamatosan támadja a jogállamiság intézményeit: a köztársasági elnököt, a független közmédiát és az ügyészséget.
- A kormány igyekszik leplezni a kormányfő felelősségét az általa korábban vezetett banknál elkövetett visszaélésekben.



MH-álláspont, szerkesztőségi cikk (Sár, arany, Magyar Hírlap, 2003. 08. 25.)
"Az ellenzék immár a kormányfőt állította a célkeresztbe. Nem mondja ugyan, de sugallja, hogy az Inter-Európa Banknál fölvetődött pénzmosásgyanús ügyletekhez Medgyessy Péternek a bank korábbi elnökeként lehet valami köze. A támadás ellentámadás. Ahhoz muníciót a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ad, amely maga is támadások kereszttüzében áll. A kormány szerint vezetőjének mennie kell, ha mulasztott a K & H Bank esetében. A felügyelet egy ideje meglepő aktivitást mutat a pénzügyi szervezetek leleplezése terén. Sokkal nagyobbat, mint korábban bármikor. A PSZÁF július végén kezdett célvizsgálatot Medgyessy korábbi bankjánál, s három hét múlva már föl is jelentette az ismeretlen tetteseket pénzmosás miatt. Az ismeretlenség dacára név azért szerepelt följelentésében, történetesen Medgyessy korábbi bankbeli vezető társáé.
Gál J. Zoltán kormányszóvivő szánalmasnak nevezi az ellenzék próbálkozását, hogy politikai ügyet kreálna, a kormányt és fejét is belekeverné szimpla bűnügyekbe.
Pokorniék ártatlanul forgatják a szemüket, nekik eszük ágában sincs bármivel vádolni a miniszterelnököt, csupán halkan arra kérik, most ne korábbi üzleti érdekeltségeit nézze, szeme előtt inkább a színtiszta igazság kiderítésének nemes célja lebegjen.
Ehhez a szelíd kéréshez képest meglehetősen ingerült hangot üt meg Gál J. Zoltán, aki azt nem érti, miért előlegezi meg az ellenzék Szász Károly menesztését. A kormány szóvivője az önös politikai haszonszerzés és a hatalomvágyból fakadó felelőtlenség megnyilvánulásának tartja Pokorni Zoltán és Font Sándor föllépését."

Nagy N. Péter (Hat métermázsa tízezres, Népszabadság, 2003, augusztus 25.)
"Alig néhány órával a PSZÁF által tett feljelentés után a Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán már arra a jeles mozzanatra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi miniszterelnök éppen az Inter-Európa Bank elnöke volt, amikor a pénzügyi felügyelet feljelentése szerinti hatmilliárdos pénzmosás történt, ami pedig bizonyára összefügg a Pannonplast-üggyel, de azzal bizonyosan, hogy Medgyessy le akarja váltani Szász Károlyt, a felügyelet elnökét. A Fidesz politikusa éppen olyan gyorsan reagál, mint az általa védett felügyeleti elnök, aki júniusi utcai megtámadtatása után azonmód hivatkozott egy bizonyos szent vértanúra, továbbá arra, hogy ami vele azon a reggelen történt, annak egyértelműen politikai okai vannak. Egzaktabban fogalmazott volna, ha azt mondja: lesznek."

MH-álláspont, szerkesztőségi cikk (Sáncolás, Magyar Hírlap, 2003. augusztus 26.)
"Látszólag logikus, hogy létrejött a randevú. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke, aki egy, a kormány alá tartozó, mégis független szervezet vezetője, nehéz helyzetbe került. Ezért Mádl Ferenc fogadta Szász Károlyt, hogy tájékozódjon a PSZÁF-nál folyó vizsgálatokról, azok esetleges politikai tartalmáról. Itt volt az ideje, hogy az államfő jelezze, őt is érdekli, miről beszél az ország. A köztársasági elnöknek ugyanis nemcsak joga, hanem kötelessége is minden olyan helyzetben oltalmazóan szót emelni, amikor a piacgazdasági intézményrendszert (a PSZÁF is ebbe tartozik) támadás éri.
A tegnapi találkozó után az is logikus lenne, hogy Mádl Ferenc fogadja Kellert, Medgyessyt és a pénzmosással megvádolt bankok vezetőit is. Ha ez nem történik meg, a közvélemény még úgy értékelheti a tegnapi megbeszélést, mint a manapság divatos politikai védelem újabb példáját. Lám, Kulcsár "nyolcáltalános bróker" elszaladt Áder Jánoshoz, Szász pedig a köztársasági elnökhöz. Ez a hirtelen aggodalom a PSZÁF függetlenségéért azért is kínos, mert éppen Szász beszélt már az őt ért politikai támadásról, információiról pedig mindig a Fidesz közeli lap értesül. Eközben lassan fogy azon pénzintézetek száma Magyarországon, amelyeket Szász Károly szervezete meg ne vádolt volna. Jóval hangosabban, mint az elnök megveretése előtt, hisz sokáig a K&H-ügyben is nagy volt a hallgatás."

Ugró Miklós (Tűréshatár, Magyar Nemzet, 2003. augusztus 26.)
"Elfogyott az emberek türelme - mondta Medgyessy Péter, mert felment nála a pumpa. Az állítólagos emberek türelme azokkal az állami intézményekkel és hivatalnokokkal szemben fogyott el, akik eddig nem bizonyították be, hogy nem politikai szándékok vezérlik őket. Ebből az következik, hogy az MSZP és a koalíció egyes jeleseit azért vezérlik önös anyagi érdekek, mert nem akarnak visszaélni az emberek véges, politikai türelmével.
(...)
Szász Károly és az általa vezetett Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete egy nagyszabású, költségvetésből származó összegekkel is folytatott pénzügyi panamát leplezett le. Tette ezt az érintettek körétől függetlenül, köztisztviselői esküjével összhangban. Ebből politikai szimpátiáira, elkötelezettségeire, világnézeti, vallási hovatartozására következtetni nem lehet. Attól, hogy hivatalos úton jelentést tett a Pannonplast-botrányról, majd különböző bankok pénzmosásgyanús ügyleteiről, Szász Károly még lehet hithű szociáldemokrata, elborult bolsevik, lepattant liberális épp úgy, mint felhevült fideszes, lelkes royalista, buzgó keresztény, muzulmán vagy mormon. Jelentéseinek az égvilágon semmi köze nincs az ő politikai alapállásához. Más kérdés, hogy a kormány találva érezte magát. A reakciókat nem lehet másként értékelni, csak úgy, hogy a kormány és a hozzá közel álló körök érintettek, nyakig benne vannak ezeknek az ügyekben.
(...)
Pillanatnyilag úgy látszik, Szász Károlynak csak a pártok feletti közjogi méltóságok, a köztársasági elnök, a parlament elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke adhatnak némi védelmet. Mádl Ferenc úgy nyilatkozott, hogy figyelemmel kíséri a PSZÁF működését, és bízik abban, a szervezet a jogállamiság feltételei között zavartalanul végezheti szakmai munkáját. Az államfő szavaiban nincs személyre lebontható, konkrét állásfoglalás, de benne van a lényeg: a PSZÁF a jogállamiság feltételei között és zavartalanul végezhesse szakmai munkáját. Megnyugtató lenne Szili Katalintól és Holló Andrástól is ilyen szellemű nyilatkozatokat hallani."

Szakonyi Péter (A brókertűz melegénél, Magyar Hírlap, 2003. augusztus 27.)
"Övön aluli ütést kapott - egyelőre csak - három bank a pénzügyi felügyelettől.
Az egyre terebélyesedő Pannonplast-K&H Equities- Kulcsár-bankfelügyelet ügylet kapcsán ugyanis pénzmosással kapcsolták össze nevüket. Márpedig ez a bankszakmában egyet jelent a becsületsértéssel, az üzleti jó hír megsértésével és ügyfelek elvesztésével. Ráadásul egyikükről sem bizonyosodott be mulasztás, a legpechesebbnek is csak az a "bűne", hogy egy ideig a jelenlegi kormányfő volt az elnöke. Ez is jól mutatja, hogy a napról napra nehezebben érthető botrány a szakmai-rendőrségi szintről mind inkább a politika magasságába "emelkedik". Miközben a többmilliárdos csalással vádolt álbróker a bécsi fogdában eszegeti a sógorok készítette Wiener Snitzelt, addig itthon egyre jobban eszkalálódnak az események. Mivel új részletek és adatok a visszaélés hátteréről és résztvevőiről nem láttak napvilágot az elmúlt hetekben, a pártok politikai pecsenyéjüket sütögetik a brókertűznél. Úgy vélik ugyanis, hogy ez az egyszerű halandó számára szinte érthetetlen ügy kiválóan alkalmas régi célok megvalósítására. Elég néhány, még érthető szófordulat - ki a felelős; pénzmosási ügybe keveredett; mennyi pénz tűnt el; felszólítom... stb. - ahhoz, hogy a brókerügyből a lehető legtöbb politikai hasznot hozzák ki.
A kormánypártok a pénzügyi felügyelet elnökének régen elhatározott eltávolítására találnak így módot, mondván, az elmúlt években nem ellenőrizte a pénzintézetet kellő gondossággal, az ellenzék pedig minden, amúgy talán lényegtelen részletet kiveséz, szemérmetlenül csúsztat, hogy bemutathassa a kormány és tagjai felelősségét. Eközben titkos adatok és dokumentumok jelennek meg - immár teljesen kontrollálhatatlanul. A vagdalkozás közben ugyanis már senkit sem érdekel a személyiségi jog és az adatok védelme, a tollban-szurokban meghempergetett bankok üzleti hírneve, a szóba kerülő politikusok és üzletemberek - eddig meg nem kérdőjelezett - tisztessége és ártatlansága.
Az pedig immár több mint elgondolkodtató: veszélyes.
A hét végén a Fideszhez közel álló napilap részletesen, nevekkel és adatokkal, közölt egy bankfelügyeleti vizsgálati jelentést, s ebben megnevezett három bankot, amelyet állítólag érintettnek találtak pénzmosásban. A felügyelet elnöke hétfőn a köztársasági elnöknél keresett "politikai menedéket", amire egyébként két héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján még nem tartott igényt, majd ugyanezen napon a jegybank elnöke vette védelmébe Szászt.
Ezek közül talán a kiszivárogtatás a legkellemetlenebb. Ha ugyanis a felügyelettől ilyen bizalmas iratokat lehet "kapni", akkor kiáramolhat onnan más fontos információ is. A felügyelet elnöke ráadásul, úgy tűnik, a vizsgálatok és intézkedések helyett - és mellett - folyamatosan politikai szerepet vállal."

Szász István (Az ügyészség ügyei, Népszava, 2003. augusztus 27.)
"A másik - súlyosabb - probléma az, hogy mára teljesen nyilvánvaló: Szász Károly idestova egy éve tudott a Kulcsár ügy néven elhíresült K&H Equities botrányról, pontosabban a sok milliós(milliárdos?) pénzügyi visszaélésekről. S a PSZÁF elnöke egy éve elmulasztotta, hogy rendőrségi feljelentést tegyen. A bankfelügyelő, aki a K&H Equities ügyben feltűnő lanyhaságot tanúsított, most egyszerre rendkívül tevékeny lett, meglepő gyorsasággal vizsgálatot indított pénzmosás gyanújával az Inter-Európa Bank, a magyarországi Volksbank s az OTP ellen is. Pestiesen ezt úgy mondják :"előre menekül". Ne legyünk meglepődve, ha a korábban legalábbis feltünően rest bankfelügyelő régebbi mulasztásairól figyelmet elterelendő olyan lázas munkába kezd, hogy a következő hetekben az ország majd minden bankját meg fogja gyanúsítani valamilyen szabályszegéssel.

Idejéből úgy látszik telleni fog, hiszen az iránta meghökkentő tapintatot és nagyvonalúságot tanúsító ügyészség még azt is meggátolja, hogy a hirtelen serénnyé vált Szász Károlyt a K&H Equities ügyében - vagyis arról ahol minimum súlyos gondatlansága kötelességmulasztása kezdődött- kihallgassa."

Aczél Endre (Mire megyünk ..., Népszabadság, 2003. augusztus 29.)
"A mai PSZÁF elődje, az ÁPTF a postabankos VIP-lista nyilvánosságra hozatalának másnapján banktitok megsértése miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Ez négy éve történt, az Orbán-kormány idején. A bankfelügyelet akkor még úgy találta, hogy az a - valljuk meg: merőben sajátos - viszony, amely a Postabank és néhány tucat ügyfele között létrejött, titkot képez, s mint ilyen, törvényi védelmet élvez. Négy évvel később, amikor egy másik lap a K&H Equities, tehát a tízmilliárdos sikkasztással meggyanúsított Kulcsár Attila, mondjuk így, bizalmi ügyfeleinek listájából szemezgetett, arc nem rándult. A Szász Károly vezette PSZÁF nem tett feljelentést banktitok megsértése miatt; gondolhatni, elpárolgott az érzékenysége."

Bayer Zsolt (Vadászjelenetek a kommunista dzsentri arisztokrácia életéből: Szász Károly PSZÁF-elnök a célkeresztben, Magyar Nemzet, 2003. augusztus 30.)
"Szász Károly ellen megindult a hajtóvadászat. S ez a vadászat - csakúgy mint a tőkésrécék elleni irtóhadjárat - a kommunista-arisztokrácia, a kommunista-dzsentri morálja szerint folyik. Mindenekelőtt törvényen kívül helyezték Szász Károlyt. A vadászat ezen szakaszában a hajtókat a kommunista-arisztokrácia legalja, a baloldali-liberális média helyettesíti. Szász Károly lejáratásában és törvényen kívül helyezésében szerepet vállal még a köztársaság "független" rendőrsége is, valamint az elszabadult hajóágyú, a tényektől magát sohasem zavartató, igazi kommunista-dzsentri, a műanyag Robin Hood: Keller László. (...)Nos, bármennyire is undorító a kommunista-arisztokrácia vadászati morálja, kétségtelen tény, hogy van benne logika. Szász Károlyt ugyanis törvényesen csak három esetben lehet eltávolítani hivatalából. 1. Ha betegség miatt képtelen ellátni feladatát. Ezt a célt remekül el lehetett volna érni például a megveretéssel, csak hát... A búvárnak öltözött, ürgebőrbe varrt jelentéseket lobogtató kocogó elszúrta a dolgot, mert seprűnyelet vitt magával... 2. Ha jogerősen elítélik valamilyen bűncselekmény miatt. A független rendőrség - mint láttuk - megértette az üzenetet. Hiszen ha Szász Károly elütött egy biciklistát, akkor ugye... 3. Ha Szász Károly alkalmatlan feladata ellátására. Nos, e harmadik pontra helyezik mostanában a hangsúlyt a kommunista-dzsentrik. Erről beszél a dzsentriket mindig, minden körülmények között készségesen kiszolgáló sajtó, erről beszél László Csaba - s természetesen erről beszél a kommunista-dzsentrik bonvivánja, Medgyessy Péter."

Pókai Balázs (A magyar alkotmányos rend a tét, Magyar Nemzet, 2003. szeptember 1.)
"Elege van a miniszterelnöknek abból, hogy független hivatalok vezetői úgy látják el feladataikat és irányítják hivatalukat, hogy eltérnek az ő politikai felfogásától. (...) Úgyhogy miniszterelnökünk nyilvánvalóan torkig van a kormánytól függetlenkedő hivatalokkal. Hogy kik tartoznak a renitensek, a szembeszegülök közé, már tudhatjuk azokból a listákból, amelyeket a Medgyessyéknek lelkesen segítő balliberális lapok állítottak össze az elmúlt hónapokban. Mádl Ferenc köztársasági elnök, Folt Péter legfőbb ügyész, Kondor Katalin rádióelnök áll az élen, és most a lista kiegészült Szász Károllyal, a pénzügyi felügyelet elnökével. Ez utóbbit már megverték, bár a többieknek állítólag ettől nem kell tartaniuk. Medgyessy Péter most különösen zord hangot ütött meg, miután a PSZÁF függetlenkedő elnöke egy hatmilliárdos nagyságrendű pénzmosást tárt fel a korábban a miniszterelnök által irányított Inter-Európa Banknál, és ebből egymilliárd éppen az ő elnökségi idejére esett. (...) "Talán nem tűnik túlzónak az a megfogalmazás, hogy a hatalommegosztás a Medgyessy-kormány és mögöttes tábora számára inkább csak politikai játékszerként működik, amelyet előrántanak, ha a jobboldali-polgári kormány van hatalmon, de rögtön félretolnak, ha ők nyerik meg a választásokat."

Ferenczi Krisztina (Szőrmelopásba keveredni, Magyar Hírlap, 2003. szeptember 3.)
"A jobboldali sajtó hetek óta arról cikkezik, milyen sok MSZP közeli személy szerepelt az álbróker VIP-listáján. Arról alig szól a fáma, hogy az Orbán-kormány sztrádaépítési milliárdokkal gazdagított konzorciumának tagjai is ugyanide hordták vérrel-verítékkel összekuporgatott milliárdjaikat. Nem akarunk kabátlopási ügybe keveredni - mondta egy szocialista exképviselő -, ezért nem nyilatkozunk. Mit kabát! Ez szőrmelopási ügy! - tette hozzá. Meg is beszélték hát a pártban: hallgatni - ez a legjobb megoldás.
Az pedig úgyse tűnik fel a nagyérdemű hallgatóságnak, ki miről hallgat. Azt sem látja az ostoba választópolgár, hogy mekkora buzgalommal tárta fel a rendőrség a K&H brókercégénél elsikkasztott milliárdok világ körüli útját; negyvenhat ország bankrendszerét mozgósította a pénzmosás követéséhez, hogy azután a célba beloholva, hasra essen a küszöbön. Nem akarom a hatóságot szőrmelopási ügybe keverni. Hallgatok hát."

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384