Oktatási anyagok zsidóságról, előítéletességről, álhírekről

2021-12-14

A Helyi Polgárok a Párbeszédért a Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány és a Political Capital közös projektje, mely 2021-ben valósult meg Budapest három kerületében, Terézvárosban, Erzsébetvárosban és Újbudán. Célja  az volt, hogy tiszteleten és egymás megismerésén alapuló párbeszédet kezdeményezzen különböző közösségek között, és fellépjen az előítéletekkel és a kirekesztéssel szemben.

A kerületekre fókuszáló rövid, előzetes kutatás alapján egyrészt kerekasztalokat szerveztünk helyi közösségek és szervezetek képviselőinek, másrészt zsidó identitással, valamint előítéletekkel és álhírekkel foglalkozó képzéseket tartottunk kerületi középiskolai osztályoknak, tanároknak és fiatal önkénteseknek. Ezek mellett szerveztünk tanulmányi sétákat tanároknak Budapest történelmi zsidónegyedében, illetve sor került még egy projektzáró online eseményre is.

A diákoknak szóló foglalkozások és a tanárképzés tematikája és feladatai alapján oktatási anyagokat is kidolgoztunk, hogy azokat mások is használni tudják.

A projekt a Dutch Jewish Humanitarian Fund, valamint Terézváros, Erzsébetváros és Újbuda önkormányzata támogatásával valósult meg.

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384