Budapest Fórum (2021.09.16-17.)

2021-09-24

Budapest Főváros Önkormányzata, a Political Capital és a CEU Demokrácia Intézet 2021. szeptember 16-17-én rendezte meg a Budapest Fórumot, hagyományteremtő céllal. A hazai és külföldi szakértőket, újságírókat, aktivistákat és döntéshozókat tömörítő konferencia fórumként szolgált a stratégiai gondolkodáshoz korunk kritikus politikai, társadalmi, gazdasági és környezeti átalakulásairól, amelyek Magyarországot, a régiót és az egész világot is érintik.

A kétnapos konferencián a következő témákat érintettük:

  • demokratikus fenntarthatóság: a demokrácia újjáépítése és megszilárdítása a populizmus korában;
  • társadalmi és gazdasági fenntarthatóság: a koronavírus járvány alatti és utáni egyenlőtlenségek kezelése;
  • környezeti fenntarthatóság: bátor szakpolitikák szükségessége a zöld átmenet felgyorsítása érdekében;
  • technológiai fenntarthatóság: szakpolitikai válaszok a gyors technológiai változásokra és a közegészségügyi kihívásokra;

Partnereink voltak: Heinrich Böll Foundation, ERSTE Foundation, Center For European Policy Analysis, National Democratic Institute, Friedrich Naumann Foundation for Freedom, Graphisoft Park, Green European Foundation, Holland Királyság Nagykövetsége Budapest, Német Nagykövetség Budapest, International Republican Institute, and Open Society Foundations.

A Budapest Fórum programja itt érhető el. 

Összefoglalóink a konferencia panelbeszélgetéseiről magyar nyelven:

Összefoglalóink a konferencia panelbeszélgetéseiről angol nyelven:

Kapcsolódó podcastunk:

Így teszik fel Budapestet a világ konferenciatérképére. Beszélgetnek: Bruszt László, a CEU Demokrácia Intézet társigazgatója; Korányi Dávid, a főpolgármester diplomáciai tanácsadója és Krekó Péter, a Political Capital igazgatója. A beszélgetést moderálja: Szűcs-Zágoni Bella, a Political Capital kommunikációs munkatársa.

A konferencia paneljei visszanézhetők:

 

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon:
+36 20 665-0384